به گزارش قدس آنلاین به نقل از مشرق، جعل مجوزهای قانونی این بار در بازار مواد غذایی؛ خوراکی هایی به صورت مستقیم به مصرف مردم می رسد و توزیع مواد ناسالم خوراکی آنهم با استفاده از مجوزهای جعلی به تهدیدی برای سلامت خانواده ها بدل شده است. تا جائیکه بر اساس اسناد سازمان غذا و دارو، تنها طی دو ماه خرداد و تیر، دهها برند و تولید کننده مواد غذایی که اکثریت مصرف کنندگانش را نیز کودکان و نوجوانان تشکیل می دهند، نه تنها مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو را اخذ نکرده اند بلکه به منظور سودجویی و جلب اعتماد مصرف کنندگان، مجوزهای سازمان غذا و دارو را نیز جعل کرده اند.
بر اساس اسناد موجود تنها طی دوماهه خرداد و تیر، 77 نوع کالا با 77 نام تجاری مختلف، بدون گذراندن مراحل دریافت مجوز بهداشتی اقدام به توزیع و عرضه محصولات فاقد کیفیت به بازار مواد غذایی کرده اند؛ از لواشک های میوه ای و آلوچه ترش گرفته تا آبلیمو، گلاب، ادویه و نمک و سرکه.
فراوانی مجوزهای جعلی به حدی بالا رفته است که از بین 114شرکتی که مدیر کل نظارت و ارزیابی فراورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی درخواست جمع آوری محصولاتشان از بازار را صادر کرده است، 77موردشان اقدام به جعل مجوز کرده اند و باقی موارد یا بدون در اختیار داشتن مجوزهای بهداشتی اقدام به تولید و توزیع مواد غذایی کرده بودند، یا اینکه مجوزهای صادرشده برایشان باطل شده بود.
بهروز جنت مدیر کل نظارت و ارزیابی فراورده های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی برای جمع آوری محصولات فوق به ماده 43 بخش بهداشت و درمان قانون تعزیرات حکومتی اشاره کرده و درخواست جمع آوری این اقلام از بازار مواد غذایی را داده است. محصولاتی که توسط عده ای سودجو وارد بازار مواد غذایی می شوند و برای مشروعیت دادن به کالای غیر بهداشتی و غیر استانداردشان اقدام به جعل مجوزهای وزارت بهداشت می کنند.
اگرچه این اقدام وزارت بهداشت در راستای وظایف قانونی آنها بوده و در جای خود قابل تقدیر است اما سوال مهم آن است که چه نهاد و مسئولی باید پیش از عرضه این محصولات متعدد به بازار مصرف، جلوی توزیع آنرا بگیرد؟ چند ماه زمان لازم است تا پروسه جعلی بودن این پروانه ها تکمیل و دستور جمع آوری صادر و نهایتا دست مصرف کننده از خرید آن کوتاه شود؟ خسارت این زمان نسبتا طولانی در حفاظت از سلامت جامعه را چگونه باید جبران کرد؟
نظر شما